Evenementen in VR

Naast productievere en creatievere bijeenkomsten, is het mogelijk om met Virtual Reality innovatieve evenementen neer te zetten. Of het nou gaat om elkaar beter leren kennen tijdens een teamuitje, of het organiseren van een inhoudelijke workshop, er valt met Virtual Reality altijd een passende vorm te vinden. 

In tijden waarin op afstand werken steeds populairder wordt, is het van bijzonder van belang om nog steeds genoeg interactiviteit op te zoeken. Met VR worden online evenementen iets heel fysieks, actiefs en persoonlijks. En deelnemers kunnen overal zitten: de woonkamer, het kantoor of een adres in het buitenland. Ook is het leuk om bepaalde momenten te markeren als team: zoals een nieuwjaarsborrel of de komst van een nieuw teamlid of leidinggevende.

Teamsamenwerking met Organize Reality in VR - Neerlands Diep.jpeg

Voorbeeld: Teambuilding evenement

Cook-Out VR

Een veel voorkomende event die wij organiseren voor klanten zijn teambuilding activiteiten. Er zijn vele settings, thema's en activiteiten te kiezen voor teambuilding in Virtual Reality. Daarbij is een speciaal aandachtspunt de toegankelijkheid: iedereen moet kunnen meedoen, ongeacht fysieke of digitale vaardigheden. Door de juiste spellen en samenwerkingsvormen te kiezen, kunnen we iedereen in het team prikkelen en de ontwikkelbehoefte van het team centraal stellen. We hebben zowel aandacht voor het 'fun' aspect als de zachte kant van teamsamenwerking: hoe vinden en beïnvloeden teamleden elkaar? Wanneer dat gewenst is, bouwen we ruimte in voor reflectie en het 'landen' na het ondernemen van alle activiteiten. Een aantal voorbeelden van teambuildingactiviteiten in VR zijn:

  • Samen virtueel koken in een echte 'chef's kitchen'

  • Als team een bom onmantelen

  • Bezoeken van wereldwonderen

  • Mindfulness sessies op meditatieve locaties

  • Virtuele pubquizzes en comedyavonden

  • Spellen rond muziek, ritme en dans

  • Bergbeklimmingen, boogschieten en wildwateravonturen

Daarnaast is ook de ouderwetse vrijdagmiddagborrel in Virtual Reality mogelijk: op een zelf ingerichte locatie en uiteraard met een drankje en entertainment erbij.

Virtual Reality bril

Hoe gaan we te werk?

Op basis van een intakegesprek, stellen we een eerste versie van een programma samen voor het betreffende evenement in VR. Meestal gaan we uit van een dagdeel voor het hele programma. Nadat we het programma hebben getoetst, helpen we alle collega's individueel om bekend te raken met de bril en de software die we gebruiken. Zo kunnen ze direct en makkelijk deelnemen aan het programma wanneer dat van start gaat. Tijdens de bijeenkomst zelf zetten we één of meerdere begeleiders in om het team te faciliteren. Tijdens en/of na de bijeenkomst reflecteren we op hoe het evenement verlopen is, en wat de toevoeging van VR is geweest aan het geheel.