Zoeken
  • Christopher Leembruggen

Onze top VR games

Bijgewerkt op: 25 mei

Het is februari en de ontwikkelingen in de VR-markt gaan rap. Naast dat we uitkijken naar wat 2021 ons te bieden heeft, vinden we het ook belangrijk om terug te blikken en te waarderen wat VR ons al heeft gebracht. Inmiddels hebben we een maand gehad om te bespreken wat onze favorieten waren in 2020. Lees verder om erachter te komen waar wij het afgelopen jaar met teams het meeste plezier uit hebben gehaald.


Cook-Out VR: beste teambuilding game

Met Cook-Out hebben de makers een écht samenwerkingsspel in elkaar gezet. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk broodjes samen te stellen en deze vervolgens op het (juiste) bord te centreren. Zo staan de deelnemers achter koelkasten (met specifieke ingrediënten) die tevoorschijn komen zodra je erop tikt. Wanneer het spel begint verschijnen er klanten (wolven, konijnen, muizen en vossen) aan de balie die bestellingen plaatsen. Aan de hand van de bestellingen die gedaan worden moet je met je team in de juiste volgorde broodjes samenstellen. Omdat alles binnen een bepaald tijdsbestek uitgeserveerd wordt, moet je als team goed multitasken en communiceren. Omdat je niet veel ingrediënten tegelijk op je snijplank hebt is goede timing cruciaal. Wij hebben binnen het team geleerd dat de meest ervaren Cook-Out chef de bestellingen moet overzien en de commando’s moet geven om de beste kwaliteit broodjes te garanderen en de hoogste score te behalen. De chef is dus een soort scrum master!


Grafische vormgeving: 8/10

Herhaalbaarheid: 9/10

Waar voor je geld: 9/10

Moeilijkheidsgraad: veel oefening vereist

VR Game cook out

Eleven Table Tennis VR: beste 1 vs 1 game

De naam verklapt al wat het spel inhoudt; tafeltennis. Wanneer je het spelt speelt heb je niet het idee dat je in een virtuele woonkamer staat te tafeltennissen, omdat de makers zich hebben gericht op een zo realistisch mogelijke omgeving. Ondanks alle beschikbare fantasiewerelden in spellen kan het soms ook fijn zijn om juist in een omgeving te staan die iets dichter bij huis ligt. Dat maakt de competitie er natuurlijk niet minder op. Ondanks de kalme omgeving zijn smashes heerlijk om uit te delen en blijf je er alles aan doen om de winst binnen te hengelen. Ben je nog niet zo goed in tafeltennis of wil je je techniek verbeteren? Dit kun je doen door een van de minigames te spelen of de uitdaging aan te gaan met een robot. Daarnaast kan je vrienden, collega's of wildvreemden uitdagen om te bepalen wie de échte tafeltennis koning is. Wees wel gewaarschuwd; dit spel vergt iets meer ruimte dan andere spellen, met ons fanatisme hebben we namelijk al twee keer haast in de muur gezeten.


Grafische vormgeving: 8,5/10

Herhaalbaarheid: 8/10

Waar voor je geld: 9/10

Moeilijkheidsgraad: middelmatig

VR Table tennis

Creed: Rise to Glory: spelenderwijs sporten

Virtueel boksen? Ja, dat is zeker mogelijk! Toen dit spel voor het eerst op de markt kwam hadden wij onze vraagtekens bij hoe het zou werken. Dit maakte ons uiteraard nog nieuwsgieriger om het te spelen. Na aardig wat speeluren hebben we een goed beeld van wat Rise to Glory allemaal te bieden heeft.


Het principe is heel simpel, je moet namelijk ‘gewoon’ boksen. Voordat je de wedstrijd in gaat begin je met de warming-up door te hardlopen op de loopband en een aantal keer op een boksbal te slaan. Wanneer het duel begint merk je dat veel bewegingen en tactieken niet ver van de realiteit liggen. Net als in een niet-virtuele wedstrijd zal je dekking moeten zoeken achter je handschoenen en verschillende meppen moeten blokken en ontwijken. Het voordeel van virtueel boksen is dat je leverstoten en hoeken kan uitdelen zonder dat je er iemand pijn mee doet. Zo kan je allerlei verschillende bewegingen op je tegenstander uitoefenen en er volledig op los sporten.

De game heeft veel spelelementen, in de vorm van mini opdrachtjes tijdens de wedstrijd, maar vooralsnog ben je 80% van de tijd aan het boksen. Sinds de eerste keer spelen zijn we helemaal verkocht. We zien Rise to Glory niet alleen meer als game, maar ook als manier om een sportieve break te nemen tussen het (thuis)werken door.


Grafische vormgeving: 7,5/10

Herhaalbaarheid: 8/10

Waar voor je geld: 9/10

Moeilijkheidsgraad: vereist wel wat oefening

VR Game Creed rise to glory

Beat Saber: saber je weg door de muziek

Van alle spellen is Beat Saber waarschijnlijk het meest simpele spel om onder de knie te krijgen en inmiddels het meest populaire VR-spel ter wereld. Het is een ritmespel waarbij jouw controllers transformeren in twee grote lichtzwaarden (lightsabers), met beiden een andere kleur. Zodra je een nummer hebt uitgezocht start de muziek en zal je de blokken die op je afkomen op het juiste moment (op de beat) doormidden moeten slaan. Dit doe je in de richting van de pijl die op de kubus wordt aangegeven. Het is een heel explosief spel en het stelt zeker je reactievermogen en concentratie op de proef. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijke manier om op de muziek om je heen te slaan.


Beat Saber kun je uitstekend alleen spelen. Doordat je de moeilijkheidsgraad op eigen tempo kan verhogen, ben je voordat je het weet op expertniveau aan het spelen. Ben je competitief ingesteld en wil je anderen laten zien hoe goed je bent? Dan is er ook een multiplayer optie. Wanneer je de multiplayer versie start bevinden je tegenstanders en jij je in een grote neon arena waar je samen strijd om de hoogste score. Dit kan je met vrienden of andere spelers van over de hele wereld doen. In een arena kunnen maximaal vijf mensen tegelijk staan. Leuk feitje: wanneer je een paar nummers achter elkaar speelt staat dit gelijk aan een heuse home work-out!


Grafische vormgeving: 10/10

Herhaalbaarheid: 9/10

Waar voor je geld: 9/10

Moeilijkheidsgraad: voor ieder niveau wat wils

VR Game Beat Saber

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven