Introductie workshop VR

Velen hebben van Virtual Reality gehoord en sommigen hebben het al uitgeprobeerd of werken er regelmatig mee. Maar het inzetten van VR voor teams is een ervaring op zich.

 

De manier waarop je met teamgenoten de interactie kan aangaan en tot nieuwe gesprekken, ervaringen en belevingen kan komen, is uniek te noemen. Om als team kennis te maken met samenwerking in VR en de om scherp voor ogen te krijgen hoe je er als team en als organisatie er je voordeel mee kan doen, hebben we een 'Introductieworkshop Virtual Reality' die we voor je op maat inrichten.

 

Het maakt daarbij niet uit hoe ervaren de deelnemers al zijn en of ze technisch zijn aangelegd of niet: we maken van onze platformen in VR, ruimtes waarin iedereen mee kan doen. Dit alles op het tempo van met aandacht voor wat je met jouw team(s) wil bereiken. 

VR Workshop

Hoe ziet de workshop eruit?

Om te beginnen zullen we samen bespreken wat jullie wensen zijn als team of organisatie en welke mogelijkheden er zijn in Virtual Reality die hierbij passen. Hierna gaan wij aan de slag met een het samenstellen van een programma dat zorgt voor prikkeling, energie en een gedegen verkenning van de mogelijkheden van VR voor teamsamenwerking. Daarbij zetten we de volgende stappen:

  • Vooraf aan de workshop ontvangen jij en je collega's de juiste hardware en software.

  • Vervolgens helpen we elk teamlid individueel bij het afstellen van de headset en het gebruik ervan, zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de tijd die we hebben op de dag van de workshop.

  • Tijdens de workshop doorlopen we verschillende activiteiten in VR, waarbij we veel ruimte houden voor interactie en vragen.

  • Na de 'actieve' onderdelen van de workshop keren we terug naar een gemeenschappelijke ruimte binnen VR waarin we reflecteren op de bijeenkomst en op de individuele ervaringen.

  • We bespreken samen verdere toepassingsmogelijkheden van VR voor teamsamenwerking.

Wat is het resultaat?

Het doel dat wij voor ogen hebben is dat jullie als team, afdeling of organisatie een bijzondere, prikkelend en enerverend dagdeel hebben in Virtual Reality. Hierbij hoort dat je als groep wordt ondergedompeld in de virtuele wereld en aan de slag te gaat met verschillende games en tools die het tot een rijke ervaring maken. Het maakt duidelijk wat er mogelijk is, passend bij de specifieke behoeften die er zijn om samen groei, samenwerking en ontwikkeling te realiseren. Niet zelden zien we dat teamleden zelf met ideeën komen voor toepassingen van VR, waar we vervolgens in de realisatie aan bij kunnen dragen.  

 

De introductie workshop VR levert daarmee het volgende op:

  • Leren door te doen: door praktisch aan de slag te gaan in de wereld van VR en met elkaar, leren deelnemers de dynamiek van VR voor teams kennen. Ook is duidelijk hoe de verschillende tools en games in feiten platforms vormen voor teamsamenwerking

  • Plezier: we horen vaak terug dat het samenwerken in VR bijna iets verslavends heeft, mede door het plezier dat erbij naar boven komt

  • Teamontwikkeling: het samenkomen in VR als team en de nieuwe interactie die daarbij ontstaat, maakt dat collega's elkaar op een heel andere manier meemaken. Dat draagt meteen al bij aan de ontwikkeling van het team

 

 

Virtual reality in actie

Waarom Organize Reality

Wij brengen samenwerken en plezier maken van 2D naar 3D met behulp van de oneindige wereld van Virtual Reality. Want in de wereld van VR kunnen teams en medewerkers op een creatieve, prikkelende en effectieve manier met elkaar unieke ervaringen beleven en waardevolle resultaten neerzetten. In de afgelopen 4 jaar hebben we ervaring opgebouwd in het begeleiden van teams in vernieuwende VR omgevingen. De voortschrijdende technologie heeft dit steeds makkelijker gemaakt. Het maakt VR inmiddels een schaalbaar en waardevol alternatief voor Zoom, Teams en andere vergaderapplicaties. Met name de nieuwe vormen van interactie die mogelijk zijn, maakt het voor teams die aan de slag gaan met de organisatieadviseurs en teamcoaches van Organize Reality een ware virtuele speeltuin.

Zo gaan we te werk

@

Neem contact met ons op

Contact

We bespreken je wensen

VR Bril

We voorzien je team(s) van de juiste software en hardware

Info

Vervolgens adviseren en begeleiden we je bij het gebruikmaken van VR

Aan de slag

Laat je gegevens achter zodat we je zo snel mogelijk te woord kunnen staan.

ik ben geïnteresserd in

Bedankt voor je aanvraag!

We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.